Skip to content

Supply chain gaps - Welke kansen laat jij liggen?

Gaten. Je productie-supply chain zit er vol mee. Slechte visibiliteit op je volgende zending, moeizame communicatie met leveranciers – vroeg of laat kom je in de problemen.
Maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is tijd voor meer voorspelbaarheid, afgestemde bedrijfsprocessen en slagvaardigheid.
Het is tijd om de kloof te dichten.

EMEA Closing the Gap | webinar image | MANUFACTURING

Waar vallen de gaten in je productie-supply chain?

Onoverzichtelijk, complex en weinig robuust: het is voor fabrikanten lastig gebleken om de grondstoffen en onderdelen te vinden die ze nodig hebben, voor de prijs die ze ervoor over hebben. Zo lastig zelfs dat 39% zijn digitale transformatiestrategieën* heeft stopgezet als reactie op de inkrimping van de markt.
Toch is het juist nu hét moment om je bedrijfsprocessen te verfijnen en onzekere tijden voor te zijn. Want efficiënt zijn hoeft niet moeilijk te zijn.

Wij noemen het: de kloof dichten. Door de gaten in de supply chain te dichten op het vlak van zichtbaarheid, netwerk en duurzaamheid, ontdek je hoe jullie als bedrijf efficiënter kunnen werken en kun je de juiste acties ondernemen. Zorg voor betere afstemming, pak miscommunicatie aan en bouw daarbij ook nog eens aan een groenere supply chain.

Ben jij er klaar voor om de kloof te dichten?

88%

van de Flexport-klanten geeft samenwerken met Flexport hun team meer zichtbaarheid in de logistieke keten.

87%

van de organisaties zijn de douaneaangiften van Flexport nauwkeuriger dan die van andere expediteurs.

89%

geeft de voorkeur aan het gecentraliseerde berichtensysteem van het Flexport-platform boven dat van andere logistieke dienstverleners.

Hoe we productiebedrijven helpen de gaten in hun supply chain te dichten.

EMEA Closing the Gap | K+N image

De Visibility Gap dichten met K&N

K&N is al decennialang actief in de auto-industrie en kreeg te maken met aanzienlijke tariefverhogingen. Om de cashflow te vergroten en technologische investeringen te stimuleren, ging het bedrijf in zee met Flexport als douane-expediteur. Het resultaat: zeven keer meer restitutie van invoerrechten. Deze samenwerking leverde het logistieke team van K&N tijd en geld op, met als ultiem doel meer beschikbaar kapitaal. En als bonus ging het terugbetalen ook nog eens een stuk sneller: wat eerst nog een week kostte, is nu in een kwartiertje gedaan.

Lees het volledige verhaal
EMEA Closing the Gap | Dotlux image

De Network gap dichten met DOTLUX

Led-specialist DOTLUX had ambitieuze groeiplannen en moest hiervoor een nieuwe supply chain-strategie bedenken. Het bedrijf had geen overkoepelend overzicht over het vrachtvervoer en de leveringen en dus geen efficiënt supply chain-management, waardoor het bedrijf niet kon doorgroeien. DOTLUX besloot daarom over te stappen op het Flexport-platform, dat dankzij realtime toegang en proactieve communicatie voor meer flexibiliteit en gemiddeld 1-2 dagen kortere transittijden zorgde. Zo kon DOTLUX zijn resources inzetten om nieuwe oplossingen voor zijn klanten te ontwikkelen.

Lees het volledige verhaal

Omgaan met de kloof binnen jouw sector

Waar vallen bij jullie de gaten?

Consumentengoederen

Mode en retail

Laten we waarde losmaken in je supply chain en klaarmaken voor groei

Ontdek hoe het Flexport platform je kan helpen de kloof te dichten.