Skip to content

Van gaten naar groei in de mode- en retailsector

Gaten. Je supply chain voor mode en retail zit er vol mee. Slechte visibiliteit op je volgende zending, moeizame communicatie met leveranciers – vroeg of laat kom je in de problemen.

Maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is tijd voor meer voorspelbaarheid, tevreden consumenten en slagvaardigheid.

Het is tijd om de kloof te dichten.

EMEA Closing the Gap | webinar image | FASHION & APPAREL

Waar vallen de gaten in je supply chain voor mode en retail?

De hele supply chain voor mode en retail staat onder druk om aan de eisen van de consument te voldoen, kosten te verlagen en duurzaamheidsdoelen te behalen.
Volgens zeven op de tien leidinggevenden zullen verstoringen in de supply chain dit jaar gevolgen hebben voor de groei van retailers.* De markt is dus lastig en complex. Maar het kan een stuk eenvoudiger.

Wij noemen het: de kloof dichten. Door de gaten in de supply chain te dichten, of het nu gaat om visibiliteit, netwerken of duurzaamheid, ben je slagvaardiger als bedrijf én werk je aan duurzame verbetering op de lange termijn.

Ben jij er klaar voor om de kloof te dichten?

87%

van de ondervraagde organisaties zijn de douaneaangiften van Flexport nauwkeuriger dan die van andere expediteurs.

80%

van de ondervraagde organisaties kunnen ze met Flexport de CO₂-uitstoot van de supply chain van hun bedrijf verkleinen.

87%

van de Flexport-klanten vindt dat ze dankzij het Flexport-platform duidelijk en snel kunnen communiceren en samenwerken met leveranciers, partners en hun eigen team.

Hoe we klanten mode en retail helpen met hun supply chain kloof te dichten

EMEA Closing the Gap | Ergobaby image

De Visibility Gap dichten met Ergobaby

Naarmate Ergobaby internationaal groeide, groeide ook de complexiteit van hun supply chain en werd de visibiliteit op logistieke deeltrajecten en andere bedrijfskritische gegevens steeds lastiger. Samen met Ergobaby pakten we de visibiliteitskloof aan: door digitalisering van de supply chain ontstond er meer nauwkeurigheid, voorspelbaarheid en samenwerking. Meer dan tien leveranciers gingen mee in het proces en het lukte ons om de levertijd met 2 tot 3 dagen te verkorten.

Lees het volledige verhaal
EMEA Closing the Gap | O My Bag image

De Sustainability Gap dichten met O My Bag

Als missiegedreven retailer maakte O My Bag zich grote zorgen over de uitstoot van zijn transport. Maar met zo’n complexe wereldwijde supply chain was het doorvoeren van veranderingen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom besloot O My Bag om samen met Flexport hun duurzaamheidskloof te dichten en vast te stellen wat hun exacte uitstoot was. Dit leidde alleen al in 2021 tot 18% minder CO₂-uitstoot.

Lees het volledige verhaal
EMEA Closing the Gap | NA-KD image

De Network Gap dichten met NA-KD

In de extreem snelle wereld van online mode en retail had NA-KD moeite om aan de vraag van klanten te voldoen. Ze hadden een ontzettend groot netwerk van leveranciers, designers en fabrikanten. Tel daar de korte productcycli bij op en nauwkeurigheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid waren ver te zoeken. Flexport werkte samen met het logistieke team van NA-KD om hun grotendeels handmatige systeem te digitaliseren en de visibiliteitskloof aan te pakken. Deze optimalisatie van het supply chain-management leverde het bedrijf in één jaar tijd een groei van 57% op.

Lees het volledige verhaal

Omgaan met de Supply chain gaps binnen jouw sector

Omgaan met de gaps binnen jouw sector

Consumentengoederen

Productie

Supply chain gaps - Welke kansen laat jij liggen?

Ontdek hoe het Flexport platform je kan helpen.